12 лютого 2015

Любов з першої сторінки


Це від любові сонячно стає,
Й душа аж до зірок увись несеться.
Якщо любов в твоєму серці є,
То все чарівним і легким здається.
Це ж від любові так цвітуть луги,
Уся земля з полегкістю зітхає.
Закутались в тумани береги…
Любов магічну чудо-силу має!
 







До кожного з нас рано чи пізно в душу заглядає кохання. Кохання — одне з піднесених, шляхетних і прекрасних почуттів! Кохання панує над світом. Воно поза віком і часом.




Чому, починаючи з XIII століття, і дорослі, і діти в усьому світі святкують День закоханих саме 14 лютого? Легенд і домислів з цього приводу чимало, і ось одна найбільш правдоподібна.





У XIII столітті в Римській імперії жив єпископ Валентин, який був арештований за те, що таємно вінчав легіонерів (воїнів), яким римський імператор забороняв це робити. Чекаючи в тюрмі страти, Валентин пише листа своїй коханій - дочці тюремника, якого підписує: "Ваш Валентин!"  

    І, хоча він зцілив дівчину від сліпоти, його все одно страчують. Дата страти співпала з римським торжеством на честь Юнони, богині любові. З тих пір люди щороку 14 лютого згадували святого Валентина і влаштовували свято всіх закоханих.  В цей день не тільки закохані вітають один одного - зі словами любові і вдячності потрібно звертатися до рідних, близьких  і друзів.

Саме тому, в бібліотеці протягом усього тижня ( бо ж кохання багато не буває!) проходять романтичні бібліовечірки " Любов з першої сторінки".
Ось так наші юні друзі знайомились з історіями кохання в книзі та на екрані, із половинок сердець складали літературні пари, робили вишукані компліменти.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар