30 вересня 2015

Всеукраїнський день бібліотек 


Відзначається  цей день щорічно 30 вересня. Він був встановлений в 1998 році згідно з указом другого президента України Леоніда Даниловича Кучми.
Це свято було засновано в Україні, щоб відзначити значний внесок бібліотек України у розвиток вітчизняної освіти, науки і культури, а також стимулювати подальше підвищення їх ролі в житті суспільства.
Згідно з указом, в рамках Всеукраїнського дня бібліотек наказується проводити заходи, спрямовані на підвищення ролі книги у суспільно-політичному та історико-культурного життя населення України, а також на вирішення проблем, що стосуються розвитку бібліотечної справи.
Перші бібліотеки на території України з’явилися після хрещення Київської Русі, вони відкривалися при церквах і монастирях. Найбільшою і найбагатшою була бібліотека Софії Київської, відкрита князем Ярославом Мудрим.
Бібліотека ... Саме в ній дитина вперше знайомиться з книгою, вчиться вибирати  одну -  найкращу для себе.
    Книги - найпрекрасніше диво світу, котре зберігає в собі безліч таємниць. Тому в бібліотеці завжди багато відвідувачів. І для кожного знайдеться цікава книга, добра порада.



   За традицією, у вересневі дні в нашій бібліотеці пройшли заходи, присвячені Всеукраїнському дню бібліотек і відбулася посвята дітлахів у читачі.

 
 




1 коментар:

  1. Як здорово, що родина Читайликів поповнилася новими розумними, веселими і талановитими читачами!

    ВідповістиВидалити