20 листопада 2016

 "Доброго вам дня! Вітаю! Привіт! »

 Ці фрази ми чуємо від оточуючих і вимовляємо самі щодня, на« автоматі », з щирим наміром подарувати людині частинку своєї уваги. Насправді в момент вітання відбувається побажання адресату різних благ, в основному здоров'я і добра. Думки ж, як відомо, матеріальні ... Можливість, звичка чи необхідність (для кого як) вимовляти певні позитивні репліки людині при зустрічі була свого часу оцінена по достоїнству. Цей факт спричинив за собою виникнення цікавого і вельми незвичайного свята - Всесвітнього дня привітань, яке відзначається щорічно 21 листопада. 
   Оригінальне свято з'явилося не так давно, в 1973 році. Засновниками його стали брати-американці Майкл і Брайан Маккоман, які проживали в штаті Небраска. На цей крок вони пішли з метою розрядити або хоча б запобігти подальше поглиблення міжнародної напруженості. В той момент якраз відбувалася війна між Єгиптом і Ізраїлем, на тлі чого в світі панувала неспокійна атмосфера. Брайан і Майкл захотіли донести до розуміння ворогуючих сторін важливість у вирішенні конфліктів звичайного спілкування, потрібних слів, переговорів, в кінці кінців, і безглуздість, навіть шкода бойових дій. Це не були пасивні заклики: ентузіасти написали і розіслали в різні держави листи, що містять пропозиції замінити боротьбу за мир словами доброго вітання. Таким чином, брати хотіли продемонструвати, що головна зброя будь-якої людини: комунікативний шлях. Ідею з ентузіазмом підтримали в 180 країнах, а її жителі активно включилися в святкування Всесвітнього дня вітань.

У це свято необхідно, якщо ви хочете взяти в ньому участь, привітатися як мінімум з десятком людей, причому необов'язково знайомих вам. Так ви продемонструєте рівень власної ввічливості, позитивного настрою до суспільства. Реально практикувати це і в Мережі: розіслати повідомлення з привітаннями великій кількості адресатів. Дуже важливо сказати або написати слово «Привіт» або «Здрастуй» людям, які потребують уваги. Тільки не чекайте реакції - керуйтеся правилом «роби добро і кидай його в воду».
    Добрий вчинок на те і добрий, що здійснювати його слід абсолютно безкорисливо.

Немає коментарів:

Дописати коментар