05 лютого 2016

Карнавал у Бразилії  починається!

 
Серед безлічі свят - великих  і малих - є абсолютно особливі, займають унікальне місце в історії людства, в житті кожного народу і кожної людини. Такі свята чекають, до них готуються, їх довго згадують. Розриваючи протягом буднів, вони дають можливість відключитися від повсякденних турбот і проблем, зануритися в атмосферу радості і веселощів, відчути єднання з іншими людьми. Крім цього у багатьох народів світу подібні свята покликані залучати людину до єдності світобудови, відновлювати гармонію між людьми і Всесвіту. Не випадково справжнє свято інколи називають "днем дива", адже він і світ зцілює, і лікує душі людей.
Карнавал у Бразилії - подія, на яку мріють потрапити мільйони людей. Щороку в лютому, перед початком Великого поста, вся Бразилія, охоплена безперервним громом барабанів, що відбивають ритм запальної самби, поринає в саме гучне, яскравий і веселе свято, грандіозніше шоу на планеті. 



Традиційно карнавал у Бразилії починається з "офіційної частини" - символічної передачі ключів від міста мером "королеві карнавалу". На чотири дні він стає повноправним хазяїном міста й наділяється правом видавати й скасовувати будь-які закони. Карнавал у Ріо проходить один раз у рік, у лютому, у самий розпал бразильського літа!
 Починається це свято завжди в суботу й триває 4 дні й 4 ночі! 
Найважливіше під час Карнавалу - це парад шкіл самби на "самбодромі", де величезне число учасників із самих знаменитих шкіл самби у фантастичних костюмах улаштовують приголомшливе шоу, що хоча б раз у житті потрібно побачити власними очима.
Бразильський карнавал взяв початок від португальської масляної — вуличних розваг, під час яких пустуни обливали один одного водою, обсипали борошном і сажею, кидалися тухлими яйцями. Португальська масляна відбувалась напередодні Великого посту за католицьким календарем, тобто періодом спокути, що символізувало звільнення — саме цей аспект був сприйнятий карнавалом. 



Немає коментарів:

Дописати коментар