28 жовтня 2016


Хеллоуїн: час чаклувати.

Одним з новомодних свят, яке захоплено відзначається молодим поколінням в Україні став  Хеллоуїн.   Цей язичницький кельтський обряд здійснюється щорічно, у ніч 31 жовтня, і є не чим іншим, як святкуванням на честь закінчення збору врожаю, а також на честь відкриття воріт в зиму.
За повір’ями, у ніч  Хеллоуїна друїди запалювали в дубових гаях і на пагорбах жертовні багаття. А вранці вугілля, що залишилися від цих багать, роздавали людям, для того, щоб вони з їх допомогою знову розпалили вогнища. Вважалося, що такий вогонь здатний захистити від нечистої сили.
У сучасному світі святкування Хеллоуїна приділяють належну увагу, але це не данина традиції, а просто відмінний привід для розваги. І ти можеш відзначити цей день, просто зібравшись з друзями і організувавши свій персональний «шабаш» для того, щоб підняти настрій.


Що потрібно для «правильного» святкування Дня всіх святих або Хеллоуїна?





1.Гарбуз.
Помаранчевий символ  Хелловіна. Підійдуть, як їстівні екземпляри, на яких можна вирізати зловісні мордочки, так і їхні пластмасові побратими. Порада: якщо ви не хочете займатися різьбленням, можна зробити гарбузі «обличчя» по-іншому. Просто наклейте на нього рот і очі, зроблені з тканини, або намалюйте мордочку маркером.




2. Страшні картинки. Один з найпростіших варіантів ефектно прикрасити кімнату. Виберіть кілька відповідних зображень (черепа, відьми, гарбузи, кажани, привиди) і роздрукуйте картинки на принтері. Прикраса готова! Тепер ви можете помістити їх в рамочки і розвісити на стінах у кімнаті.




3. Кажани. Зробити таких рукокрилих дуже просто: вирізаєте мишку з паперу, клеїте на середину тулуба двосторонній скотч і вішаєте ваш твір на стіни.







4. Привиди. Який же Хелловін без привидів? Найпростіший спосіб - скористатися конструкцією з пляшки, кульки і дроту. Накрийте її марлею, змоченою в розчині крохмалю. Ваш привид буде готовий, як тільки матеріал повністю висохне.






5. Свічки. Червоні, чорні, помаранчеві... вони допоможуть вам створити по-справжньому хелловінську атмосферу. Підійдуть як великі, так і маленькі плаваючі. Ви можете зробити ексклюзивну свічку, прикрасивши її силуетами з паперу або чорним мереживом.





І, звичайно, не забудь розкидати по всьому будинку павуків і цукерки.


2 коментарі: