01 березня 2015

Котики-муркотики


1 березня весь світ відмічає день котів. Хоч свято нове для нас, та любов до братів наших менших залишилася ще з давніх-давен.
Ці милі, по більшості пухнасті і ласкаві тварини, давно і по праву заслужили у людей повагу й любов.  Кішка може бути вимоглива до себе і до оточуючих, навіть десь нав’язлива, проте завжди дотримується якихось, притаманних тільки їй одній, власних правил поведінки, які і досі дивують нас день у день.

   В Україні кіт завжди був повноправним господарем-мисливцем у хліві, помічником селянина. Для нього завжди знаходився і теплий куток у хаті, і кухоль молока. Із усіх свійських тварин лише кіт має найбільшу свободу дій. Іде і приходить куди і коли захоче, живе за власним розрахунком. Коти давно дружать з людьми, але ніколи не втрачають своєї незалежності.


   Котом ніколи не лякали маленьких дітей. Навпаки, скільки казок, віршів та колисанок складено про котика! „Котик і півник”, „Пан Коцький”, „Кіт у чоботях” – ось лише деякі з улюблених казок відомих нам з раннього дитинства.  
   Ось і ми нашим маленьким читачам пропонуємо книжкову виставку "В країні Мурляндії", де кожний малюк знайде собі милого пухнастого муркотика. 

Багато книжок написано про цих тварин. Але коти теж люблять читати! І книжки та газети їм потрібні зовсім не для того, щоб точити об них кігті і рвати на дрібні шматочки. Коти теж читають! Не вірите? А звідки, як ви думаєте у вашого домашнього улюбленця часом такий розумний погляд: дивиться на господаря, і ніби все-все знає, тільки сказати не може (або не хоче).













Беріть приклад з кота - читайте книги! 

Немає коментарів:

Дописати коментар