27 січня 2015

Льюїс Керрол: поет, письменник, чарівник





Лью́їс Ке́ррол (справжнє ім'я Чарльз Ла́твідж (Лю́твідж) До́джсон) - англійський письменникматематикфілософлогік, англіканський клірик (священик, теолог) і фотограф.
Народився Л. Керрол 27 січня 1832  у с. Дарсбері  графства Чешир.

  


 Найвідоміші літературні твори Керролла: «Пригоди Аліси у Дивокраї» і продовження «Аліса в задзеркаллі», а також поеми «Полювання на Снарка» і «Бурмоковт».
   Легкість у грі слів, логіці й фантазії задовольняють широку читацьку аудиторію, починаючи від дітей, закінчуючи літературною елітою. Разом з тим, його твори глибоко пов'язалися з сучасною культурою: вони прямо вплинули на творчість багатьох митців — утворилися спільноти, присвячені отриманню естетичного задоволення, сприянню поширення творів і дослідженню життя автора в багатьох країнах світу, зокрема в Північній Америці, Японії, Великобританії і Новій Зеландії.



За мотивами однойменної книги  Льюїса Керрола «Аліса в Країні Чудес»  був знятий пригодницький фільм-фантазія Тіма Бертона 2010 року. Цей фільм чудова НОВА казка про НОВІ пригоди Аліси в тій самій чарівній країні. Діти і дорослі знайдуть для себе цікаве. Атмосфера оригінального твору збережена з любов'ю і новий сюжет органічно доповнив старі пригоди маленької дівчинки Аліси.


У 2010 році фільм було номіновано на нагороду MTV Movie Awards (у категоріях - найкращий фільм, найкращий лиходій - Гелена Бонем Картер, найкраща зірка - Джонні Депп).
На нагороду Teen Choice Awards (Вибір підлітків) фільм було номіновано за: найкраща фентезі-акторка - Міа Васіковська, найкращий фентезі-актор - Джонні Депп, найкращий фільм-фентезі).



Немає коментарів:

Дописати коментар